11 september – Op weg naar Barcelona

Een wat ongewone ochtend vandaag, want de dag begint met een generale reddingsoefening, waaraan iedereen verplicht is deel te nemen, want veiligheid gaat voor alles. We worden opgeroepen ons naar onze cabines te begeven, onze reddingsvesten aan te trekken en naar de afgesproken verzamelplaatsen te gaan. Het

Mai en haar vriendin op dek 7

is een oefening en alles verloopt vlot, zodat iedereen weer snel naar zijn kajuit kan om zijn bikini of zwembroek aan te trekken om de zon op te zoeken, want die is weer overvloedig van de partij. Sommige passagiers zweren bij dek 7 om te zonnen. Vooraan op dit hoogste dek heeft ook Mai haar vast plekje gevonden. Het thuisfront volgt deze dame goed op, zoals blijkt uit de vele berichtjes op onze blog aan haar adres. Mai houdt van cruisen en dat komt goed uit want ze heeft vliegangst.

Op het dek heerst er een zeer zomers sfeertje, temeer daar er als middagmaal een barbecue plaatsheeft op het dek. De passagiers nemen eerst nog een aperitiefje of een cocktail van de dag terwijl de geur van de barbecue hen al doet watertanden.

Vandaag zijn er ook verschillende bezoeken op de brug voorzien, zowel in het Nederlands als in het Frans, en ze kennen veel succes. De bemanning geeft technische uitleg. Zo vernemen we dat er dag en nacht  officieren op post zijn die letten op elke beweging rond de Athena. Er is zeer gesofisticeerd materiaal aan boord wat betreft positiebepaling, maar toch wordt de route nog altijd op een kaart uitgetekend. Net zoals in een vliegtuig werkt men hier ook met diverse elektronische navigatieapparaten. En als één systeem het begeeft kan een ander het steeds overnemen. En zo heb je op een schip ook een zwarte doos aan boord.

We varen langs de Spaanse kust en vandaag geeft onze culinaire conferencier Dirk De Prins een voordracht over de invloed van de verfijnde en geheimzinnige Marokkaanse keuken op de Spaanse eetgewoonten. Of beter gezegd, de Arabische keuken, want die invloed is al meer dan duizend jaar aanwezig, van tapa’s tot rijstgerechten als paella. Dat is niet verwonderlijk, want zoals we gisteren in de straat van Gibraltar hebben gezien liggen het Afrikaanse en Europese continent zeer dicht bij mekaar.

En even later toont Bernie van de keukenploeg aan het zwembad hoe je een sculptuur maakt uit een ijsblok. De passagiers zullen het wel gemerkt hebben, tijdens de hele cruise was er ook een cameraploeg aan het werk die de hoogtepunten van de

Shuffle board op het dek

reis heeft vastgelegd. Die video is nu klaar en kan bekeken worden in het auditorium, net als een film over de bezienswaardigheden van Barcelona.

We naderen het einde van de cruise, maar de dansers van Sofystic Chic hebben hun beste show voor het einde bewaard.  Paris Chic, helemaal in de Parijse cabaretsfeer valt zeer goed in de smaak, want blijkbaar zijn er nogal wat liefhebbers van het genre aan boord. En nu op naar Barcelona, waar we morgenochtend zullen arriveren.

Paris Chic

 1. 12/09/2012 Van den Eynde Hilde

  Hallo Mai,
  Nu is er een foto “verschenen” om te koesteren. Twee dames – héél bekende in onze regionen – één met een écht zomerse “halsuitsnijding” en nog iemand met een trendy zonnebril. Het “poëtisch” tafereel speelde zich af op dek 7. Je moet toch wel bij de hand zijn om daar “een vaste plaats” te kunnen veroveren! Zo te merken zijn Mai en Leona daar “bekende” gasten.
  Zondag ging mijn G.S.M. en ik hoorde vaag een gesprek tussen de bekende dames dat over walvissen ging. Ik heb geen aansluiting kunnen krijgen en maar ingelegd.
  Als je nu terug op de Markt hier komt zal het toch wel verschieten zijn! HIJ is er……. de L. L. van Geel. Er heeft nog niemand kunnen op zitten. Hoe komt dat??? Een vraag waarvan bij terugkomst een antwoord op gegeven wordt.
  Profiteer maar van de plaats op het dek en alle andere heerlijkheden, want hier moet ge nu je frakse bovenhalen en de zonnebril in de brillekas steken.
  Veel liefs…. veel groeten….. en zo………
  Hilde

 2. 12/09/2012 Anne Cools

  Hallo Mai,
  Ik was vandaag de ganse dag op stap vandaar dit late bericht!
  Je bent precies wel echt een VIP op de Athena! Wat staan jullie beiden knap oo de foto! Met mijn pc heb ik de foto echt vergroot kunnen zien! Jullie stralen wel, hoor!
  Ik heb je berichtje van namiddag nu pas doorgekregen.
  Op de parking van de Nieuwstraat zag ik Jeanneke voorbij wandelen, ze was in druk gesprek gewikkeld met haar vrienden! Dus over haar moet je je geen zorgen maken. Ze zag er goed uit!
  Geniet morgen nog van je allerlaatste dag want hier is het wel wat kouder en natter!
  Daaag
  Anne

 3. 12/09/2012 Familie Baudewyn

  Waw, mooie foto van jullie beiden aan het buffet op het dek!!!
  Goeie terugreis morgen!!!
  xxxx

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *