2 september – Onderweg naar de Azoren

tangolessen

Vandaag weer een volle dag op zee. Het Europese vasteland drijft steeds verder van ons weg. Tijd om even op adem te komen van de drukke dag van gisteren, maar ook vandaag staan er weer heel wat activiteiten aan boord op het programma. Zo geeft de Argentijnse danseres van onze dansgroep Sophistic Chic les in tangodansen. En er zijn wel een paar passagiers die deze sensuele dans eens willen uitproberen, zoals Annie en Roel. En wat vonden ze ervan? “Het was een heel leerzame les”, vertelt Roel, “maar de tango is in mijn ogen een aartsmoeilijke dans.  Hij aardige ervan is dat de man de leiding mag nemen. Maar  tegelijk is dat natuurlijk een moeilijke opgave.”

De cocktail show in volle actie

Op het dek staat onze veldbioloog Boudewijn met geïnteresseerde passagiers een praatje te maken. “We hebben ondertussen al lang het continentaal plateau verlaten”, vertelt hij. De oceaan wordt nu steeds dieper, momenteel is de zee onder

De cocktail van de dag

ons schip al vierduizend meter diep, een  hallucinant getal als je er over nadenkt. In zijn exposé in de namiddag gaat hij verder in op dit thema als hij het over walvissen en dolfijnen heeft. “Sommige soorten leven zo diep en verborgen in volle zee dat we weinig kans hebben ze te spotten.  Maar daarnaast zijn er anderen die we zeker wel te zien gaan krijgen , zoals de gramper, de glimlachende dolfijn. Die hebben een grimas waardoor het lijkt dat ze altijd aan het lachen zijn. We verwachten ook groepen dolfijnen voor de boeg van ons schip, want dat vinden dolfijnen leuk. Door de stuwing van de golf gaan ze nog sneller vooruit en kunnen ze tegelijk energie besparen.” Walvissen en dolfijnen spotten is nog leuker met een cocktail in de hand, en elke dag wordt op het dek een cocktail van de dag aangeboden, tijdens het happy hour of daaruiten. Vandaag brengt bar manager José Caneco zelfs een Cocktail show aan het

Schoon volk op het Italiaans buffet

zwembad, een demonstratie cocktailshaken, bijgestaan door één van de danseressen, voor de gelegenheid in Braziliaanse carnavaloutfit. Hoewel er wat wolken over het schip voorbijtrekken, zorgt dit hartverwarmend spektakel voor een uitbundige sfeer op het dek. Later op de avond wordt iedereen uitgenodigd om op te dagen in een outfit waarin de Italiaanse driekleur aanwezig is.  Een dertigtal dames tekenen ’s namiddags present om samen met Michou papieren bloemen in de Italiaanse kleuren te maken die ’s avonds opgespeld kunnen worden. De apotheose van dit Italofeestje is het Italiaans buffet dat om 23 uur, na de cabaretshow met Ana & The Cinnamon Band van  op het programma staat.  Enkel voor de stevige eters of voor hen die er nog een lange nacht van willen maken!

 1. 03/09/2012 Van den Eynde Hilde

  Hallo Mai,
  Waar blijven de foto’s van sensuele mannen??? Er komen steeds foto’s van sensuele vrouwen. Ik heb de foto van jullie in het vergroot gezien, ik denk dat Leona een heerlijk stuk taart voor zich had. Genieten hé!
  Er komt ondertussen schot in het monteren van de Geelse L L (weer invullen he Mai, denk aan ons laaste gesprek) Als je nu iets gaat drinken op de Markt wordt het spannerder en spannerder.
  Twee keer heb ik een bericht ingesproken op je G.S.M. hopelijk heb je het ontvangen.
  Goede vaart

 2. 03/09/2012 Vereecke Pascale

  Hallo Zulma en Jeanne,

  Geniet van jullie vakantie!
  Vandaag heb ik een dagje vrij en ga eens kijken naar de schepen die voorbij Vlissingen passeren en aan jullie denken!

  Groetjes,

  Pascale

 3. 03/09/2012 Jef en Paula Stijmans

  Aan Louis, Paula en Simonne. In de Lindekens alles OK. En Louis, mis je je fiets nog niet? Zijn je coureursbenen intussen al gewend aan het deinen van het schip en omgetoverd tot bonkige zeemansbenen. Heb je de uitstap meegedaan naar Santiago de Compostella? Wel iets gemakkelijker om per boot daar te geraken dan met de fiets, nietwaar!
  En met de dames? Alles picobello? Hopelijk ook niet te veel last van de wilde baren bij de oversteek naar de Azoren. Aan het einde van die tocht ligt het mooie Funchal op jullie te wachten. Geniet ervan en nog veel plezier.

 4. 03/09/2012 Martine Martens

  Aan Jo, Jacqueline, Willy, Riëtte en al de rest

  Als ik het goed begrijp dan hebben jullie het Italiaanse feest al achter de rug. De eerste halve dag school voor de kinderen zit er al weer op. Over het weer hier zullen we het maar niet hebben.
  Geniet van jullie cruise en gedraag jullie een beetje, Kusjes de achterblijvertjes

 5. 03/09/2012 Paul Berghen

  Hallo Gretel,

  Ontving zojuist jouw SMSje. Zo te lezen stel je het opperbest aan boord. Waarschijnlijk ben je op weg naar Funchsal. Aan boord waarschijnlijk veel vermaak ( tangolessen ?). Hiet alles O.K. Ook de zon is van de partij ! Groetjes Paul

 6. 03/09/2012 Bart en Ellen

  Dag Gilberte en Robert (kajuit F/227 PA)

  We hebben jullie reisverslagen al gelezen en het ziet er daar heel mooi uit.
  We zijn in het weekend ook even op reis geweest, maar niet zo ver als jullie:-)
  Voor het schooljaar echt begon, wilden we er nog even tussenuit.
  We zijn naar Zeeland in Nederland gereden en hebben daar veel gewandeld met Rasteau.
  Hij kan nu ook officieel zwemmen!

  Veel plezier daar nog en geniet van jullie vakantie,

  Vele groetjes,
  Bart en Ellen
  Rasteau, Arthur, Buba en Felix 🙂

 7. 04/09/2012 bauwens brigitte

  aan LUCY Bauwens

  hallo Lucy,

  hopelijk valt het daar wat mee op dat mooie schip met al de water
  hier gaat alles zijn gewone gangetje goe were en veel werk
  deze middag begint mijn computer les
  zondag bij dirk gaan eten
  morgen lucas en ada

  vele groeten voor jou en therese

  jeanine vindt je niet op de fotos ( ik ook niet)

  *********************************************

 8. 04/09/2012 Celine Van Hoecke

  Tante Lucy! Wat hoor ik? Zeeziek? Hopelijk is het al wat beter! Ik lees dat het daar mooi weer is op het water! Geniet van je reis! Doe maar eens mee aan de zumba-lessen, dat is goed voor de conditie! 😉
  Hier alles ok! Een hele dikke knuffel van Lucas en Ada!
  xx Celine & Yves
  ps: we zijn benieuwd naar de foto’s!

 9. 04/09/2012 John DEPOORTERE

  Hé amigo’s,
  We lezen dat jullie prachtig weer hebben, houden zo (hier in Belgenland ook mooi weer!)
  De Azoren in zicht, dus hou je telelens maar klaar!!
  Nog veel plezier en tot later ………en goeie vaart ….
  Sally & Alfons (Gent)

 10. 05/09/2012 moniek

  Ahoi aan kajuit F/ 227 PA
  Tante en nonkel, hier gaat alles zijn gewone gangetje, de school is gestart en iedereen is terug aan ‘twerk (de pensionees uitgezonderd 😉 Wat zien jullie weer prachtige panorama’s. Tante Gilberte, ik heb reeds een foto gevonden op deze blog waar jij staat te dansen. La jeunesse hé, eeuwig jong!. En.. geniet nonkel Robert van al dat schoons? Hier is het aan het nazomeren, in het weekend wordt het zelfs 25 graden !
  . Yes I like it. Tot gauw en nog veel plezier. Moniek.

 11. 05/09/2012 Alfons & Sally VAN DER PAELT

  Hé Gladys & John,
  Onder een stralende zon ondertussen cruisend de Azoren bereikt ! We volgen jullie dag op dag en dachten zo : zaten we nu ook maar op dat bootje ! Profiteer ervan, breng een volle fotokaart mee en goeie vaart verder hé vrienden.
  Gensche groeten, Sally & Alfons.

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *