30 augustus – Falmouth

gymoefeningen met Fanny

gymoefeningen met Fanny

Cruise director Sam

Cruise director Sam

Vandaag is het onze eerste volle dag op zee richting Falmouth, in het uiterste zuidwesten van Engeland . ’s Ochtends varen we langs de Isle of Whight  voor de Britse kust en het weer is typisch Engels te noemen, wat bewolkt met veel wind. Dat belet de vroege vogels niet om samen met Fanny, onze Franse gymlerares de beentjes te strekken. Sessies Pilates, billen en heupen trainen of stretching, ze staan allemaal op het programma tijdens de voormiddag. Anderen gaan uitwaaien op het dek, genieten van een film in het auditorium of breken hun hoofd over de 2000-delige puzzle die naast de boetiek is uitgelegd. Of ze volgen Engelse les bij Sam, onze cruise director en duivel-doet-al. Door de vertraging die gisteren werd opgelopen bereiken we Falmouth pas tegen de avond. Een aantal excursies die op het programma stonden vallen daarom in het water, maar All Ways heeft beslist dat iedereen een gratis panoramische rit in Cornwall aangeboden krijgt, ook diegenen die geen excursie hadden geboekt.  Het avondmaal wordt in twee shifts ingedeeld zodat de mensen die van boord gaan al extra vroeg kunnen eten, want de sloepen die uitvaren keren pas na 22 uur  terug. Het is al valavond als we in Falmouth aan land gaan, maar

Pendennis castle bij Falmouth

toch maken we nog een rondrit door het schemerende binnenland van Cornwall dat gekenmerkt wordt door een ruige en ongerepte natuur. Hier heerst een gematigd microklimaat, waardoor ook subtropische planten goed gedijen. En het is een streek van oude tinmijnen waar  mijntorens- en schachten van weleer overal in het landschap opduiken. Gelukkig is ook de volle maan van de partij en die zorgt voor een mooi zicht bij Saint  Michael’s Mount, een kasteel op een rotseiland omringd door water, een Engelse versie van de Mont St.-Michel. En dan weer allemaal terug de sloepen in, want tijdens de nacht moet er tijd goedgemaakt worden op de route naar Spanje. We verlaten het kanaal en zetten nu echt koers naar het zuiden.

Cruise manager Jean-Claude en tourleader Claudine

  1. 31/08/2012 Karin Claes

    Hi gunther, ik kan al jullie doen en laten volgen op de blog, wat wel fijn is. Krijg zo ook een beetje een vakantiegevoel. Heb zojuist gelezen dat je al walvissen gespot hebt….. Geniet er van!!!

  2. 01/09/2012 Van den Eynde Hilde

    G.S.M. boodschap ontvangen. Zie ik daar op de foto Mai en Leona aan de bar? Genieten maar…. Op het schip en aan wal! Ik volg jullie reis.

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *