31 augustus – Op zee richting Spanje

Als we wakker worden bevinden we ons in open zee, geen land meer te bespeuren. Dit is  de Atlantische Oceaan, de golf van Biscaje en we zullen de hele dag door de grote watermassa omringd worden, want het is een flink stuk varen naar de Spaanse kust. Terwijl goochelaar Romao na het ontbijt geïnteresseerde passagiers wat trucjes bijbrengt, staat onze bioloog  en voordrachtgever Boudewijn Goddeeris op het dek naar zeldzame vogels te speuren. Rond 13 uur, terwijl velen van het lunchbuffet op het dek genieten, opschudding alom. Aan bakboord van het

Gilberte verkiest à la carte

schip zijn twee walvissen gesignaleerd. We zien in de verte het water uit de hoofden van deze zeemastodonten spuiten. Goddeeris, met zijn verrekijker in aanslag, probeert te onderscheiden om welk walwissenras het gaat,  want ‘de indentificatie van een soort is één van de grootste genoegdoeningen voor een bioloog’, glundert hij. In dit geval is het een hoge spuit en we hebben ook duidelijk een sikkelvormige vin gezien, het gaat dus om twee gewone vinvissen, aldus de bioloog. Hij zal dit alles nog omstandiger uitleggen tijdens zijn voordracht over walvissen als we de Azoren naderen. Maar vandaag gaat zijn eerste conference over de zeevogels die we zoal kunnen tegenkomen op onze reis: Noordse stormvogels, jan van genten, kuifaalscholvers, zeekoeten of pijlstormvogels. Verder richting Azoren zullen we ook ‘dwaalgasten’ tegenkomen, vertelt de bioloog, vogels van Europese en Amerikaanse origine die ergens midden in de oceaan het spoor zijn zoekgeraakt

Boudewijn Goddeeris over zeevogels

Barman Roman aan de slag

De bar op het bovendek doet goede zaken, want het is stralend weer, maar binnen is er ook actie. De quizliefhebbers nemen deel aan een quiz algemene kennis, met zowel een nederlands- als franstalige versie, in afwachting van de drink met de kapitein. Sommigen hebben hem al zien rondlopen, maar dit is het moment voor elke passagier om persoonlijk de man te begroeten en met hem op de foto te gaan, gevolgd het diner van de kapitein. De dress code vanavond is very formal, welteverstaan.

Na het diner trekt iedereen naar de showzaal voor de eerste grote show van de cruise met o.a cruise director Sam – wie anders?- , maar vooral met Mister André, geflankeerd door de sexy danseressen Sophistic Chic. Another World heet het spektakel, en inderdaad, alle soorten klederdrachten, de ene al wat onthullender dan de andere passeren de revue in een soms wervelend, maar ook poëtisch spektakel.  Een mooie afsluiter van een ontspannend dagje  op zee, vooraleer we morgen terug land in zicht krijgen.

Mister André en de danseressen van Sophistic Chic

Iedereen wil op de foto met de kapitein

 1. 02/09/2012 moniek

  Kajuit F/227 PA
  Tante en nonkel
  leuk om jullie te kunnen volgen via deze blog. De cruise ziet er erg interessant uit (inclusief de danseressen van Sophistic Chic !….) Hier worden de dagen reeds kouder dus geniet maar van het weertje zolang het nog kan. Morgen is het terug de eerste schooldag. Voor Elena en Noah zeker speciaal omdat ze naar het eerste leerjaar gaan. Elena ziet het zeker zitten want ze zal computerles volgen en… al wat ze weet zal ze leren aan de mamie! 😉 Leuk! Sander ziet er tegen op om naar het tweede kleuter te gaan doch Aaron is reuzeblij om zijn vriendjes terug te zien. Je ziet hoe de meningen over de eerste schooldag verschillen. Allez, geen school voor jullie maar een prachtreis. Geniet maar verder. XXX

 2. 02/09/2012 Spike

  Kajuit F/233PA
  Een kort berichtje van het thuisfront om te laten weten dat alles hier goed loopt. Vandaag zetten we het schoolgerief klaar, voor een vlotte start morgen. Spike heeft het hier naar z’n zin, zoals gewoonlijk moet hij alle beweging volgen (en dan vooral van Polleke!)….
  Groeten!

 3. 02/09/2012 Van den Eynde Hilde

  Hallo Mai,
  Gisteren ben ik naar het toeristenbureau geweest, informatie gezien i.v.m. de L.L van Geel. (Nog een lettertje invullen he!). Ik zal je op de hoogte houden hoe de evolutie is. Nu kan je heel veel zien, maar als je terug in Geel zijt……. wie weet wat voor nieuwigheden hier niet te vinden zijn.
  Zo te zien zijn er wel pikante danseressen aan boord, maar worden de dames daar met niks anders verwend?
  Geelse groeten

 4. 02/09/2012 Anne Cools

  Hallo Mai,
  De telefoonverbinding is heel slecht, maar ik verstond toch dat je mijn e-mailadres vroeg. Ik heb het je doorgesmst.
  Ik zie net dat er eindelijk meer foto’s komen! Ik zocht je al naast de captain, maar het is iemand anders…’
  Van Hilde heb je ook al een bericht! Leuk voor jou eh!
  Hopend op een foto van jou!.!
  Tot morgen!

 5. 02/09/2012 marie-ghislaine

  Heel hartelijk dank voor dit originele verslag. Walvissen en vinvissen in hun natuurlijk milieu waarnemen. Dat moet een unieke ervaring zijn. Ik boek al een reis voor volgend jaar !
  Met vriendelijke groeten vanwege de zus van Cécile (All-Ways team)

 6. 03/09/2012 blogallways

  Bedankt voor de duvel en vooral voor het kaartje,we wensen jullie vooral een mooi verlof, zonder verdere hindernissen, veel zon en mooie zichten.
  Veel plezier en leute
  Groetjes Ston & Edith

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *