4 september – Terceira

De krater van Serra do Cume

De krater van Serra do Cume

Bij het ontwaken legt ons schip net aan in Terceira, het eerste eiland van de Azoren dat we tijdens deze cruise aandoen. We gaan aan wal aan de oostelijke zijde van het eiland, bij de hoofdstad Praia de Vitória. De wolken moeten nog even wegtrekken als we met de bus naar de heuvels van de Serra do Cume rijden, maar al gauw breekt de zon door de wolken, net als we op een panoramisch punt staan met zicht op een gigantische krater die ondertussen bedekt is met weilanden en waarop duizenden koeien grazen. Want dit eiland telt meer koeien dan inwoners. De rit gaat verder langs de grillige noordkust richting Biscoitos. Overal langs de kust vind je prachtige natuurlijke zwembaden tussen de lavarotsen, waarvan de lokale jeugd gretig gebruik maakt. De heuvels van vulkanische gesteente zijn bedekt met overvloedige vegetatie en veel bloemen, in mooi contrast met de zwarte lavakustlijn. Langs de weg kleurrijke huizen en zogenaamde impérios, kleine kapelletjes gewijd aan de heilige geest, eveneens in uitbundige kleuren. In Quattro Ribeiro houden we halt aan het wijnmuseum, want al

De kathedraal van Angra

sinds de 15e eeuw wordt hier wijn gemaakt. Daar hoort natuurlijk een proeverij bij, vergezeld van lokale kazen. Maar onze hoofdbestemming vandaag is Angra do Heroismo, de oude hoofdstad die is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. In 1980 vond hier nog een grote aardbeving plaats, maar daar is weinig van te merken als we door de mooie straatjes lopen met hun karakteristieke plaveisel in zwart-witmotief, de statige kathedraal, de mooie jezuïetengebouwen en de botanische tuin. Vlakbij Angra ligt de Monte Brazil, waar de inwoners van Terceira komen picknicken en waar je een prachtig zicht op de stad en de oceaan hebt. Op de terugweg volgen we de zuidelijke weg van het eiland, die evenveel verrassende vergezichten oplevert. Onze boot blijft tot ’s avonds in Praia aangemeerd, zodat iedereen, ook zij die geen excursie hebben geboekt kan rondstruinen in dit pittoreske hoofdplaatsje. Maar rond 22 uur

Praia da Vitória

wordt iedereen op het dek verwacht voor de Deck Party, met Ana & The Cinnamon Band, Sofystic Chic en Paola. En daarbij hoort een BBQ-buffet aan het zwembad en bij deze temperaturen ook een tropische sfeertje. Leve de Azoren!

 1. 05/09/2012 marie-ghislaine

  Salut Cécile, grand merci pour ton message que j’ai bien reçu ce matin. Lundi, je n’ai pas été chez Edouard. C’était le premier jour de classe et la visite à Br.leCh. est remise à un peu plus tard. C’est avec beaucoup d’intérêt que je lis les compte-rendus de vos journées. Vous voyez de très belles choses dans des régions très peu connues. Ici en Belgique, le temps reste estival. Entre 20 et 25°c. Et pour dimanche on annonce 26°. Marianne et Michel sont rentrés de vacances. Ah oui, grande nouvelle dont Serge et moi sommes très fiers : Marjolein a obtenu son diplôme de “master en histoire de l’art et en archéologie”. J’ai envoyé des messages à toute la famille. Je te souhaite encore un très bon séjour sur l’eau et sur terre. Bises, M.Gh.

 2. 05/09/2012 Kathleen Godelaine

  Hoi Filip,
  Ziet er weer een schitterende cruise uit! Spijtig dat ik er dit keer niet bij kan zijn! Zeer mooie foto’s trouwens! Doe de groeten aan Gunther.
  Groetjes, Kathleen

 3. 05/09/2012 Van den Eynde Hilde

  Hallo Mai,
  Dit zal wel een prachtige uitstap geweest zijn, het ziet er ook heel fotogeniek uit. De goede temperaturen maken het toch altijd nog vollediger hé. Hier bij ons is het ook aangenaam, dinsdag avond is het één van de heerlijkste avonden geweest in de loop van een jaar.
  Met mijn Inaya ga ik vandaag nog een koffietje drinken op de Markt, ik moet die L .L toch in het oog houden om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen hé.
  Nu ga ik in de tuin werken en terwijl dromen van verre bestemmingen, jij vertoeft er midden in – moet heerlijk zijn.
  Geniet maar verder……………..
  Hilde

 4. 05/09/2012 Mady Loose

  Kajuit F/227 PA
  Dag globetrotters
  Ik wou gistermorgen al een bericht sturen maar ik kon geen commentaar geven op mijn computer. Een rare situatie.
  Wat een reis! Ik volg iedere dag jullie blog en het ziet er fantastisch uit.
  Ik heb ook al een dansende BV-tante gezien en heb de foto ondertussen bewaard.
  Publiceren in het Laatste Nieuws of heb je liever het Brugsch Handelsblad? Grapje.
  Hier is het mooi weer. Sanne en lennert vertrekken morgen voor een week naar Bulgarije.
  Wij gaan zaterdag de kliffen van Dover bezoeken en een wandeling van 17 km maken. Het zal prachtig weer zijn. Lekker meegenomen.
  Geniet nog met volle teugen van al het mooie rondom jullie en van de gezonde zeelucht.
  Tot binnenkort en dikke knuffel van ons allen. Mady

 5. 05/09/2012 eddy & maryse

  Aan Simonne Blommaerts

  Vanuit Mechelen volgen we al elke dag uw AZOREN-REIS (interessant initiatief van Allways !).
  Indien uw ‘matrozen-benen’ standhouden, uw zonnecrème goed werkt en uw maag al dat goede eten verdraagt, denken we dat ge plezante dagen beleeft.
  In elk geval : we wensen jullie nog overheeeeerlijke cruise-dagen.
  Veel groetjes, ook voor Paula en Louis.
  Maryse en Eddy

  P.S. :
  – ge zult het wel al weten maar Tommeke Boonen heeft de eerste editie van World Ports Classic mogen winnen.
  – en tegenwoordig kan ik (Eddy) heel rustig tussen 7 en 8 uur ’s avonds TV kijken, zonder gestoord te worden door de blabla van Maryse en Simonne.

 6. 05/09/2012 Fruithof Dirk

  Aan Edmond en Gisella,
  Juist bericht gehad dat Joyce op haar examens geslaagd is.
  Hier in België ook mooi weer, komend weekend geven ze zelfs meer dan 25 graden.
  Verder alles in orde hier, hopelijk ook daar bij jullie.
  Voor zover ik het dagelijkse verslag lees op internet, zal dat wel geen probleem zijn.
  Groetjes,
  Dirk Fr.

 7. 05/09/2012 Yves & Bernadette

  Beste Gilberte en Robert,
  We genieten mee van jullie cruise en de vele mooie beelden van de prachtige natuur. Gilberte, we zien dat je reeds goed kunt dansen; alleen de veren en de pluimen ontbreken. We dachten jullie te herkennen op het dek buiten, is dit zo? En Robert hoe lukt het filmen op de boot? Geniet maar verder van al dit moois. Lieve groetjes, Bernadette en Yves en marie

 8. 05/09/2012 Fam. Van Den Bossche

  Dag mama en papa,
  Zo mooie beelden,prachtige natuur!
  Ik hoop dat jullie er 100% van genieten.
  Hier in Oosterzele is alles een beetje rustiger geworden nu dat de school al een paar dagen bezig is.
  Iedereen is goed begonnen , Annelies vraagt zelfs om meer huiswerk te mogen doen , ze vindt het eerste leerjaar super!

  Kusjes van ons allen.

 9. 05/09/2012 marie-ghislaine

  Resalut Cécile, le monde est petit : la maman et la soeur d’une amie de la chorale sont sur le bateau. Ce sont mesdames G.S. et K.B. de la cabine 545.
  Je te souhaite une très belle journée demain. Bises, M.Gh.

 10. 06/09/2012 bauwens brigitte

  kajuit 425 LUCY BAUWENS

  hallo ladies,
  op de fotos te zien kan er daar geen moment van verveling optreden
  ik zie dat volledig zitten om dit ook eens te doen maar wel een schip met helikopter op platform mocht ik dan ziek zijn of willen ontsnappen…
  de komende dagen verwachten we hier echt zomerweer in Belgie
  Heeft Nieneke al een mailke gezonden??
  nog veel plezien aan boord
  * * * *

  Brigitte en Geert

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *