7 september – Op weg naar Madeira

Vandaag staan we een beetje duizelig op, want we hebben een woelige nacht achter de rug. Op volle zee waren er serieuze golven,  ook al toen we gisterenavond genoten van ons avondeten in het restaurant. Het was niet zo dat de borden van tafel vlogen, maar de deining was toch goed te voelen. Dat verhinderde onze Indische chef

Chefkok George en zijn assistenten in de keuken

kok, de altijd goedlachse George er niet van iedereen rond 23 uur in zijn keuken uit te nodigen om te kijken hoe het er daar aan toegaat. Voor de gelegenheid hadden hij en zijn medewerkers ook nog wat heerlijke hapjes klaargemaakt. Op culinair gebied komen we hier niets te kort, dat is ondertussen wel heel duidelijk. Die rondleiding in de keuken was ook interessant om eens andere personeelsleden te ontmoeten, die je anders weinig treft omdat ze op de lagere dekken werken. Want de Athena heeft niet minder dan 230 personeelsleden aan boord, 183 mannen en 47 vrouwen. De grootste groep zijn de Indonesiërs met 68, gevolgd door de Oekraïners met 55. Er zijn ook 23 Filippijnen en evenveel Portugezen aan boord. Latijns-Amerika wordt vertegenwoordigd door 14 Hondurezen, twee Argentijnen (de danseressen), één Braziliaan en vijf Cubanen. Verder zijn er nog zes Roemenen, vijf Indiërs, vier Grieken, een Rus en een Serviër aan boord. Tenslotte twee Britse vrouwen, drie Francaises, een Bulgaarse en een Nepalese medewerkster. En daarnaast natuurlijk 15 Belgen, de medewerkers van All Ways.

In de keuken zijn er veel Indonesiërs aan de slag en daar zitten ook artiesten zoals Bernie bij. Hij maakt de mooiste kunstwerkjes van fruit, door er met een mes mooie vormen uit te snijden. Het is een werkje van precisie en geduld, zoals blijkt tijdens de workshop ‘sculpturen maken van fruit en groenten’ die hij aan geïnteresseerde passagiers geeft. Er staan vandaag heel wat activiteiten op het programma, want we brengenwe een hele dag op zee door, er staat een ferme bries op het dek en af en toe drijven er wat wolken voor de zon. Toch wordt regelmatig gebruik gemaakt van ons ‘olympisch’ zwembad, zoals de passagiers het wel eens met een kwinkslag noemen. Veldbioloog Boudewijn Goddeeris is op het dek beschikbaar voor vragen van passagiers en tuurt ondertussen rond op zoek naar interessante vogels en vissen.  Daniel Dewance is een passagier die gepassioneerd is door scheepvaart en hij geeft een interessante uiteenzetting over hoe de scheepvaart door de eeuwen heen is gëevolueerd. De eerste Zumbasessie was een succes, dus is Fanny deze namiddag weer van de partij voor een uurtje zweten op de vrolijke ritmes van latinomuziek. De liefhebbers van klassieke muziek testen hun kennis dan weer tijdens

Boudewijn Goddeeris geeft uitleg op het dek

een quiz met Sam en Natalia, onze pianovirtuose aan boord. En vanavond is alles Abba wat de klok slaat in de show lounge met de musical ‘Mamma mia’. Even heerlijk terug naar de seventies.

 1. 07/09/2012 Anne Cools

  Hallo Mai,
  Ik kon weer geen verbinding krijgen en daarom heb ik je een smsje gestuurd. Nu zit je waarschijnlijk van je musical te genieten. Er heerst precies een fantastische sfeer aan boord en zo in de keuken een kijkje nemen moet toch wel zeer interessant zijn.
  De voicemail heb ik ook maar gedeeltelijk verstaan maar hij klonk in ieder geval heel tevreden!
  Morgen nog heel veel pret in Madeira!
  Anne

 2. 07/09/2012 Van den Eynde Hilde

  Hallo Mai,
  Kijk goed naar de plantaardige sculpturen – goede inspiratie als er nog eens een feest moest komen.
  In onze regionen heeft Kevin Borlée gewonnen op de Memori, Tia Hellebaut een gedeelde derde plaats.

 3. 07/09/2012 Van den Eynde Hilde

  op de Memorial Vandamme. Usain Bolt heeft in Brussel eerst jeans broek gaan kopen en Elodie Ouedraogo heeft afscheid genomen.
  En voor de volgende nacht: geen te woeste baren, maar genieten van zachte slaapverwekkende schommelingen.
  Hilde

 4. 08/09/2012 Jeanine

  Kajuit 425
  hey lucy, ik probeer het nog eens, hopelijk lukt het nu.
  Het is hier zeer warm, te warm voor mij om te zonnen.
  Jammer dat ik niet in je valies kon als ik lees wat daar allemaal te beleven valt.
  Nog veel plezier verder en de groetjes aan Therese. Dikke kus.

 5. 08/09/2012 Joke DR

  Dag moe en va (Rita en Guido)
  Ik zie dat het daar al zeer fijn is geweest en dat er nog toffe dinge gaan komen. Jullie hebben een woelige nacht achter de rug en ik denk dat het tot in belgië is doorgekomen, want bij het paardrijden deze middag ben ik voor het eerst van mijn paard gevallen maar alles in orde en ga morgen terug rijden.Maar genoeg over mij geniet nog van de rest van de trip en ik zie jullie zaterdag.
  Groetjes Joke

 6. 09/09/2012 marie-ghislaine

  Salut Cécile, tu es en bonne compagnie, dis donc, avec toutes ces nationalités différentes ! Mais quelle est donc la langue commune de tout ce personnel ? Tu dois certainement déjà avoir appris quelques mots d’indonésien ou de russe, non ? Ici au pays, tout va bien. Le temps reste au beau fixe. Il est 8h du matin, et le soleil tape déjà. La Sncb a prévu de nombreux trains supplémentaires car ils attendent beaucoup de voyageurs pour la côte. Et aujourd’hui, c’est la “Journée du Patrimoine” en Flandre. Nous allons visiter une villa de style Horta à Zaventem. Bonne journée et bien le bonjour aux 2 dames. Bises, M.Gh.
  p.s. : tu m’as fais une belle surprise en me téléphonant de Madeire. Encore un grand merci.

 7. 09/09/2012 bauwens brigitte

  kajuit 425 LUCY BAIWENS

  hallo tanteke,
  jullie hebben blijkbaar al veel beleefd op de cruise
  wel spijtig dat jummie nu een paar uur vertraging hebben maar gelukkig verwennen ze jullie daar
  hier is het ook prachtig zomerweer en dit nog voor een tijdje
  Nicole heeft nog geen nieuws ivm Tenerifevlucht+ze gaat mij verwittigen…
  vele groeten van Ingrid en Carl.Het lukt haar niet om te mailen ofwel heeft ze geen geduld ervoor
  Bericht Celine gekregen??

  ZOEN ZOEN ZOEN

 8. 09/09/2012 Ingrid

  Dag tanteke,dag Therese

  We hopen dat onze poging om te sturen lukt;
  Ik ben zelf op onderzoek gegaan om aan je(hopelijk juist@-mail adres) te komen…Helaas niet gelukt om rechtstreeks te zenden..
  Hoe gaat het ermee en met Thereseke?
  Hier heel erg goed weer hoor!
  Vanavond naar de avondmarkt en om 22u vuurwerk.’t Schijnt mooi te zijn dat Wetters gespetter.
  Is het wat aangenamer nu op het schip?
  Wij zijn al bang om te vertrekken next week.
  Hoe gaat het met de aankomende kiloooootjes?
  Al maatje groter nodig?
  Tot later eens…..Ingrid en Karl

 9. 09/09/2012 Anne Cools

  Hallo Mai,
  Dank je voor je telefoon. Het tweede deel was beter verstaanbaar nu.
  Ik ben gisteren voor de eerste keer dit jaar naar het rommelmarktje geweest. Omdat het zo warm was hebik eens op het terras van Hans gezeten. Mia en Ludo waren er ook, ze vertrekken overmorgen naar Frankrijk. Marierose is gisteren naar zee vertrokken.
  Geniet maar extra van de zon want vanaf dinsdag wordt het hier veel kouder!
  En nu kijk ik uitnaar de foto’s van Madeira, benieuwd welke uitstappen jullie daar deden!
  Daag
  Anne

 10. 09/09/2012 De Lathauwer-De Smet

  Hallo Gisele en compagnie,
  Niet te ziek na die woelige nacht?
  Gisteren mosselen gaan eten en vandaag sangria en paella, dit kan ook voor een woelig einde zorgen.
  Hopelijk genieten jullie ten volle en tot binnen enkele dagen.
  Grt aan iedereen
  Liane en Freddy

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *