28 juni 2012 – Zeebrugge

28 juni 2012

Rond 16 uur

“Gelukkig net als Ulysses, heeft een prachtige reis gemaakt”

Beste vrienden,

Het is zover! Ons schip heeft zijn trossen losgegooid  in de haven van Zeebrugge en we vertrekken op cruise aan boord van de Athena naar de mooiste baltische steden!

We namen afscheid van onze kleine bulldog Marcel en we hebben hem beloofd om terug te keren met duizend verhalen over ons cruise ….

Eerst en vooral willen we meedelen dat, na de aangename busrit naar Zeebrugge, we onder de indruk waren van de efficiëntie en het vlotte verloop van de inscheping,  een warme verwelkoming van de bemanning van het schip en het gezellig en spontaan contact met de andere passagiers .

Ons schip correspondeert aan het beeld dat we allen in gedachten hadden: wit, menselijke grootte, ingericht in de stijl “ocean liner” en met zéér gezellige kajuiten.

De lunch, genomen op het dek in de buurt van de Lotus Pool Grill, was perfect en het bier, welk goed koud werd geserveerd door Jasar de barman, was meer dan welkom.

Na de algemene reddingsoefening werden we verwacht in de Show Lounge voor meer informatie betreffende de uitstappen en vervolgens……is er nog  “tea-time”, een aperitief en het diner.

Zoveel gebeurtenissen en indrukken welke ik jullie morgen in detail zal vertellen. Geduld …..

Het is een oude droom die uitkomt, beste vrienden, want ik (Barbara) herinner me dat we mijn moeder gingen verwelkomen in de Passenger Terminal in Rotterdam, wanneer zij terugkwam uit Amerika. Zij reisde aan boord van de Nieuw Amsterdam of de Statendam en het was echt ongelooflijk mooi om te zien hoe zij van het schip kwam met een grote hoed en een bond van nerts op haar schouders (het was eind jaren veertig en ze zag eruit als Bette Davis in de film “Now Voyager”) en gedurende weken vertelde ze ons haar geweldige verhalen over het leven aan boord: het diner aan de tafel van de kapitein, de mooie programma’s, de prachtige zonsondergangen, de drankjes aan de bar enz…
Tot morgen, lieve vrienden, wij gaan richting de Sirene’s Bar voor een lekker aperitiefje en het restaurant Olisippo.

Prettige avond en smakelijk eten!

Barbara en Rene Stoeltie, …. “gelukkig als Ulysses”.

 

  1. 01/07/2012 Kathleen en Mark

    Wij wensen Mamadet en André en Fred een schitterende reis met deze prachtige boot.

  2. 02/07/2012 fam.Baeten

    Beste vrienden,veel plezier op jullie bootreis en tot weldra.
    hopelijk een kalme zee en veel mooie uitstappen

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *