Maandag 2 juli 2012-Visby-EilandGotland

Beste vrienden,

Vandaag zijn we bij het ochtendgloren opgestaan want we waren nogal opgewonden bij het idée dat we het Zweedse eiland Gotland in de Oostzee zouden gaan bezoeken, en vooral  het kuststadjeVisbydat nu ook op de Unesco lijst staat.

De zee was woelig en de overtocht van de Athena naar de haven vanVisbybezorgde ons de nodige hartkloppingen maar we kunnen U verzekeren dat een bezoek aanVisbyde emoties ten volle waard is.

De stad werd gesticht in de 10e eeuw en werd tussen de 12e en de 13e eeuw een van de belangrijste hanzesteden ter wereld. Het werd veroverd door de Denen in 1361 en werd weer aangehecht aan Zweden tijdens de 17e eeuw maar het is dank zij de vele oorlogen tussen Zweden en Denemarken en een ontluisterende economische recessie dat het zijn prachtige oude gebouwen kon behouden.

We zullen U maar een beschrijving besparen die eerder thuishoort in een toeristische gids en ons beperken door te vermelden dat de 13e eeuwde stadsmuur nog bijna intact is, er meer dan 200 gebouwen uit de Middeleeuwen in Visby staan, de kathedraal van de Heilige Maria werkelijk adembenemend is en er U een netwerk wacht van romantische straatjes en steegjes. Net voordat we vertrokken ontdekten we een huisje dat in 1760 werd gebouwd en waarvan de muren warden versierd met naieve frescos door ene Magnus Moeler.Het ligt in de schaduw van de kathedraal, heet “Ryska Garden” en u kunt er zich verpozen achter koffie en een stuk gebak.
Morgen varen we richting Tallin en dat zal, hopen we, een volgende etappe zijn tijdens onze zoektocht naar schoonheid…

Een prettige avond,

Barbara en René Stoeltie

  1. 03/07/2012 Declercq

    groetjes naar ganse All Ways team
    Virginie

  2. 04/07/2012 elza brent en christine

    hey maria en fons weet niet of jullie dit gaan lezen maar hoe is het ginder niet te wild die zee hier is het al een paar dagen heel goed weer en we missen jullie xxx

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *