24 juli 2012 – Op zee

De rustige zee zorgde ervoor dat Iedereen redelijk goed heeft geslapen en aan het schitterende ontbijtbuffet wordt druk over de eerste nacht op zee gekeuveld. 

Ons schip werd als Athena gedoopt, zoals de Griekse godin van de wijsheid. In de mythologie was Athena de beschermvrouwe van Odysseus tijdens zijn lange omzwervingen.  Het is een stevig schip van 160 meter lang en 21 meter breed. Stabilisatievinnen zorgen voor een prima ligging, ook bij wat ruwere zee. De gemeenschappelijke ruimten stralen zowel klasse als gezelligheid uit. En honger of dorst hoeven we aan boord niet te lijden: twee restaurants en 5 bars verwennen zelfs de meest kieskeurige passagier.

Moeilijk kiezen

Zo’n rustige dag op zee is ook ideaal om alle ontspanningsmogelijkheden te ontdekken, al gaven velen er de voorkeur aan om in het zonnetje te niksen (25°). Gelukkig zorgt een dagelijkse nieuwsbrief ervoor dat we niets missen. Terwijl aan de kaarttafels de spelers letterlijk hun beste troeven uitspelen, krijgen wij een snelcursus roulette en blackjack in het casino, ons eigen ‘klein Las Vegas’. Maar zelfs nu we de knepen van het vak kennen, durven we te betwijfelen of we hier rijk zullen buiten gaan…Misschien lukt dat wel met de hulp van goochelaar Romao die een tipje van zijn mysterieuze sluier oplicht tijdens zijn workshop ‘Magie’. Quizfanaten kunnen hun algemene kennis testen en wie gek is van zuiderse ritmen zet de eerste voorzichtige salsapassen onder leiding van professionele dansers. Je ziet, op de Athena is er maar een probleem:  kiezen!

 

 

 

 

 

Land van bergen, fjorden en meren

In een erg gesmaakte voordracht laat Jackie van Goethem, jarenlang onderzoeker aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, ons kennis maken met Noorwegen, elf maal groter dan België maar een stuk dunner bevolkt met 5 miljoen inwoners die vooral in het zuiden leven.  Typisch voor  Noorwegen zijn de fjorden, V-vormige insnijdingen, zo’n 12.000 jaar geleden ontstaan door de schuivende werking van een enorme ijskap die het land naar beneden drukte. Elke fjord is anders maar even spectaculair, beweert hij. We willen hem graag geloven want weldra beginnen we aan onze fjordenverkenning!

 

 De kapitein ontvangt

Een van de hoogtepunten van de dag is de welkomscocktail van kapitein Pedro Pinto. Dames in sjiek ornaat en heren in hun beste pak maken hun opwachting. Kapitein Pinto is een vriendelijk man met knappe Portugese looks. Wie zou niet met hem willen poseren? Later, aan tafel tijdens het schitterende galadiner dat chef George Podder heeft voorbereid, wordt alleszins nog druk over die ontmoeting nagekaart…

Morgen wacht Oslo en zetten we weer voet aan land.  Uiteraard krijg je daar ook een verslag van.

Rob

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. 26/07/2012 Anais

    ziet allemaal schitterend uit, benieuwd naar het vervolg

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *