02 augustus 2012 – Bergen

We willen toch nog even terugkomen op gisterenavond. Om elf uur opende het ‘magnifiek buffet’. Een betere naam kan men er niet voor bedenken. Chef George en zijn ploeg hebben dagen gewerkt aan een culinaire show. Uit brood werden hele taferelen gebakken, groenten en fruit werden in sierlijke standbeelden omgetoverd en de desserten oogden nog verleidelijker dan gewoonlijk. Iedereen kwam ogen te kort. Jammer dat ze toch moesten worden aangesneden!

 

Oude Hanzestad

Bergen dan.  Zware wolken en regen vormen het welkomstcomité. Cruisedirector Sam maakt echter iedereen gelukkig met de mededeling dat de zon vanaf ’s middags present zal zijn. En gelijk krijgt hij. Gratis shuttlebussen brengen ons naar het stadscentrum. Je voelt meteen: deze stad leeft. Met meer dan 250.000 inwoners is Bergen de tweede grootste stad van Noorwegen. Naar een verklaring van de naam hoef je niet ver te zoeken: ze ligt aan de voet van zeven bergen. De top van een berg, de Flöyen, kan je met een kabeltreintje bereiken en geeft je een mooi uitzicht over de stad. Het toeristische hart klopt in Bryggen, de middeleeuwse kern aan de baai. De buurt is geklasseerd en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De smalle straatjes met houten huizen en pakhuizen geven nog perfect de oude sfeer weer. Bergen was een Hanzestad en ook daar zie je nog vele verwijzingen naar.

Muziek is altijd belangrijk geweest in Bergen. De beroemde componist Edvard Grieg werd hier geboren en je kunt zijn geboortehuis bezoeken en in 1986 vond hier het Eurovisiesongfestival plaats.  Mooie kerken en belangrijke musea maken de cultuurscène volledig. Niet voor niets was Bergen de culturele hoofdstad van Europa in 2000.

Groot feest

Om 18 uur vertrekt de Athena voor de lange tocht van een dag en twee nachten naar IJmuiden.  Wat niet wil zeggen dat we ons gaan vervelen.

 Het All-Ways team heeft weer voor een reeks activiteiten gezorgd: er kan bingo worden gespeeld en zangtalent doet mee aan karaoke. Een nieuw hoogtepunt is het gala-afscheidsdiner in restaurant Olissipo. Traditioneel een uitbundig feest waarbij het keukenpersoneel afscheid komt nemen en een meer dan verdiend stormachtig applaus krijgt.

 

Morgen is het relaxen aan boord en stilletjes de valiezen inpakken. Helaas, helaas, helaas…

 

  1. 03/08/2012 Cindy en Manu

    Ma & pa Canoot,
    geniet nog van de laatste dagen !

Laat hier uw bericht achter :

*verpliche velden

Contrôle anti-robots : veuillez remplir le champ ci-dessous avant de déposer votre avis *